Kaupallinen yhteistyö Tämän sisällön sinulle tarjoaa Myllyn Paras.
Vapun reseptit: Jouluinen omenapiirakka
Jouluinen omenapiirakka
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
2tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1,5tl leivinjauhetta
1tl kanelia
1/2 tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
(Hyppysellinen jauhettua pomeranssinkuorta)
3dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
100g voita sulatettuna
1dl maitoa
Vuokaan: Nokare voita
Pinnalle:
5-6 kotimaista tai 4-5 ulkomaista omenaa
Kanelia
Sokeria
Tarjoiluun: Vaniljakastiketta tai vaniljajäätelöä
Vatkaa sokeri ja munat vaikeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (jauhot, leivinjauhe, mausteet). Sekoita munavaahtoon sulatettu voi. Kääntele joukkoon jauho-mausteseos, älä vatkaa! Kaada lopuksi taikinaan maito ja sekoita. Kuori ja poista kodat omenista ja viipaloi ohuiksi siivuiksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asettele omenasiivut tiukasti limittäin taikinan päälle ja ripottele pinnalle kanelia ja sokeria. Paista 180 asteessa noin 20minuuttia. Nauti jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.