Valmista 15 minuutissa - superterveellinen välipalapatukka syntyy helposti
Maukas välipalapatukka on erinomainen välipala, joka antaa nopeasti energiaa. Sokerin ja kovien rasvojen sijaan patukka koostuu muun muassa pähkinästä.
Reseptiä varten tarvitset
100 g kaurahiutaleita
100 g pekaanipähkinöitä
100 g hasselpähkinöitä
100 g kivettömiä taateleita
2 omenaa raastettuna (purista myös enin neste pois)
3 teelusikallista hunajaa
3 teelusikallista sulatettua kookosöljyä
2 teelusikallista Chia-siemeniä
1. Laita kaurahiutaleet kulhoon
2. Pilko 60 grammaa pekaanipähkinöitä ja 60 grammaa hasselpähkinöitä pieniksi paloiksi. Voit myös käyttää tehosekoitinta, mutta älä silppua pähkinöitä liian pieniksi muruiksi. Lisää pähkinäpalat kaurahiutaleiden joukkoon kulhoon.
3. Pilko myös taatelit pienemmiksi ja lisää kulhoon.
4. Lisää joukkoon omenaraaste, hunaja, kookosöljy ja Chia-siemenet ja sekoita huolellisesti tasaiseksi massaksi.
5. Kaada seos vuokaan, joka on pohjustettu leivinpaperilla. Painele tasaiseksi levyksi.
6. Laita vuoka jääkaappiin ja anna olla ainakin tunnin ajan.
7. Leikkaa vuoasta patukan muotoisia paloja ja nauti!
Lue myös: Maukas salaatinkastike on helppo ja terveellinen - kokeile reseptiä ja ihastu
Lähde: Now